Incepand cu data de 15 august 2020, lista cu documentele necesare analizei eligibilitatii unei firme , in vederea obtinerii formularului A1 , a suferit modificari.

Incepand cu 15 aug 2020 vom depune mult mai putine documente pentru obtinerea formularelor A1 :

 •   CUI
 • Contractele de munca ale celor detasati  +  Cartile de identitate
 • Ultimele 2 balante – SEMNATE SI STAMPILATE
 •  Declaratii pe propria raspundere:
  • cifra de afaceri
  • structura HR
  • neinlocuire alt angajat
  • stagiu de cotizare anterior
 •  Contracte pentru lucrari executate / servicii prestate pe teritoriul Romaniei

ATENTIE !!! Nesolicitarea unor documente ce pana mai ieri erau obligatorii nu presupune schimbarea algoritmului de evaluare a firmei, conform regulamentului european. Conditiile raman aceleasi , doar ca o serie de date vor fi consultate direct din sistem (revisal, anaf, onrc, etc)

This article has 6 comments

 1. Romeo Reply

  Ptr firmă nou înființată ,08.2020 , cum procedăm ptr A1 în construcții în Belgia ? Mulțumesc

 2. Nicolae Reply

  Buna ziua, am înființat o firmă in Romania,am absolut toate autorizațiile legale,am un contract deja cu un client francez,am adus deja doi lucrători care au început activitatea în Franța deja și-au primit salariile în România plătind toate taxele legale si astept raspunsul pr formularul a1 de mai bine de o lună.Nu am decât acești 2 salariați pt moment,urmând să mă extind în timp.Ce șanse am pt obtinerea formularului A1 si dacă mă puteți ajuta în obținerea lui.Multumesc anticipat.

  • admin Reply

   Buna ziua,

   Din ceea ce povestiti dvs aici, nu indepliniti conditiile minime pentru obtinerea formularului A1.Ar trebui sa platiti taxele sociale in Franta.
   Va sfatuim sa incepeti inregistrarea angajatilor in Franta cat mai urgent, sa nu fiti pus in situatia de a achita taxe retroactiv plus penalitati.

   Mihaela Tudorancea

 3. Stanescu Puiu Reply

  Buna ziua am infintat o firma in ROMANIA din anul 2013 in domeniul de constructii actual ma aflu in Austria care am infintat o firma in domeniul de constructii pe teritorul austriei lucrez cu 5 angajati au toate actele necesare dupa legea austriaca (inregistrari,inclusiv platite la zi asigurarile fata de statul austriac)
  Am o oferta din partea firmei AUSTRIACA pentru a lucra pe firma romaneasca care pana in prezent este activa.
  As dori sa fiu informat ce acte necesare as avea nevoie pentru ca sa intru in posesea formularului A1.
  Astept raspunsul de la dumneavoastra.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.