law7Vesti bune pentru firmele ce au avut angajati detasati /delegati pe teritoriul altor state:

– Noua lege, deja aprobata de Senat, anuleaza si obligatiile fiscale aferente incadrarii ca venituri salariale a diurnelor externe.

Astfel, in  cazul in care firma a avut angajati delegati /detasati in alt stat, pe o perioada mai mare decat cea prevazuta in codul muncii (asa cum a fost ea interpretata de ultima hotarare ANAF, din 2014) in urma controalelor ANAF erau stabilite obligatii fiscale similare veniturilor salariale pentru diferentele de diurna/indemnizatii. Mai mult s-au calculat si penalitati, astfel incat unele firme au ajuns la datorii suplimentare ce depaseau 6-7 milioane .

Noua lege anuleaza aceste obligatii , in totalitate, pentru perioadele anterioare lunii iulie 2015. Dupa aceasta data diurnele ce depasesc limitele interpretate de ANAF ,vor fi fiscalizate ca orice alt venit salarial ((impozit, cas, cass, somaj, etc).

Din actuala forma a legii nu rezulta compensarea/returnarea sumelor deja achitate de angajatori. Iarasi o inechitate specifica proiectelor editate in graba. Poate normele de aplicare sa mai salveze ceva…

Lege privind anularea unor obligatii fiscale